13 de jul. 2009

LA FORMATGERIA DE LLÍVIA

Restaurant: LA FORMATGERIA DE LLÍVIA
Guia Michelin: No
Guia Catalunya: Si (20/30)
Adreça: Pla de Ro, s/n
Localitat: Gorguja (Llívia)
Comarca: Cerdanya
Telèfon: 972146279
Web: http://www.laformatgeria.com/
Data: 08/06/2009
Nº comensals: 2
Preu total: 79€
Preu per comensal: 39,5€

Si per una cosa destaca La Formatgeria de Llívia és, sens dubte, per la seva proposta personal de cuina. A més de l'entorn encantador i les vistes espectaculars a les muntanyes, l'establiment sorprèn per la seva oferta gastronòmica particular.

I és que no és habitual trobar restaurants especialitzats en fondues i raclettes, i aquest n'és un. I el primer que cal per a fer bones fondues, és una bona matèria prima. Els formatges i tota mena de productes làctics els obtenen ells mateixos, ja que la Formatgeria conserva una part de la seva antiga fàbrica de iogurts i mató. Són productes totalment naturals, sense additius ni conservants, que es poden assaborir al restaurant o endur-te'ls a casa.

Per descobrir més coses del mon de les fondues, el Juanjo i la Marta, els seus responsables, van viatjar per França i Suïssa (terres formatgeres per definició) abans d'obrir el local. La seva intenció era aprendre el màxim per oferir un producte de qualitat. Així, van exportar la tècnica que posteriorment han refinat per donar lloc a la tradicional raclette o les fondues de ceps, la de camembert, la d'ovella i la tradicional suïssa.

Però no només de fondues i de raclettes viu el restaurant. També molt bona pinta feien algunes carns com el garrí o els entrecots fets a la pedra, tot i que també hi ha plats moderns i creatius com el micuit amb compota de prunes i reducció de vinagre balsàmic, el tàrtar de tomàquet, el foie amb figues, o la sopa de xocolata blanca per postres, tot sota l'atenta direcció del xef Omar Vega.

Ubicat en una antiga fàbrica de productes làctics (com ja hem dit), el restaurant ha estat reformat i el resultat obtingut ha estat, per mi, òptim, sent un dels aspectes més destacables. Enormes finestrals cap a una terrassa i un jardí molt ampli ofereixen una autèntica delícia a la vista. La decoració, al meu entendre, també és molt encertada, transformant una casa típica de la Cerdanya, amb un restaurant amb un alt grau de modernitat.


Vista exterior a la terrassa i al patí (del que es pot gaudir si fa bon temps) des de la taula

En aquest cas no hi havia Menú degustació, així que ens vam decantar per un primer plat cadascú i una fondue clàssica per compartir de segon, més un sol postre que vam compartir. El preu també inclou un vi i un tallat. Els plats que vam demanar van ser:

Verduretes saltejades. Molt bona pinta tenien totes les verduretes, tot i que jo no vaig provar el plat



Pasta fresca amb ceps. Molt correcte el punt de cocció de la pasta, i potser massa salsa de ceps (pel meu gust)

Fondue clàssica per compartir dues persones. Realment estava molt bona, i em va sorprendre el detall que ens duguessin poma per introduir-la al formatge, ja que és una combinació de gustos nova per mi.

Brownie amb gelat. No em va acabar de satisfer el brownie.

Petites pastes per acompanyar els cafès


Hi han poques taules (crec que hi ha un pis superior però el dia que hi vam anar estava tancat) i el servei, per tant, no és gaire nombrós. Sense ser molt professionals, van tenir un tracte molt proper preocupant-se per nosaltres en tot moment i facilitant que la nostra filla (3 anys) es divertís dibuixant i pintant.

Em va semblar un restaurant molt peculiar i original, recolzat per una bona oferta gastronòmica, però amb els preus una mica pujats, ja que si bé em va semblar mot bona la fondue, fer pagar gairebé 20 euros per persona (40 en total) em va semblar un pèl excessiu. Tot i així, resultat satisfactori.

Punts forts: el local, amb la terrassa, el jardí i les vistes; i els formatges
Punts febles: preu un xic massa car.
 

Estadisticas gratis